Hoe belangrijk is slaap voor jou als sporter?

Nachtelijke regeneratie is van groot belang voor (sport)prestaties, gezondheid en herstel.
Slaapstoornissen en slaap van slechte kwaliteit kunnen de regeneratie negatief beïnvloeden en een enorme impact hebben op de prestaties, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Bij sporters neemt het risico op blessures aanzienlijk toe, tot wel 65%. Het is des te belangrijker om de perfecte omstandigheden te creëren voor een goede nachtrust.

Dankzij een betere doorbloeding weer sneller fit.
Aangezien een groot deel van de regeneratieve processen ’s nachts plaatsvindt, speelt vooral de nacht een belangrijke rol voor een optimale doorbloeding.
Een gestimuleerde doorbloeding helpt om metabolische afvalstoffen sneller uit de spieren en weefsels te verwijderen. Hierdoor herstel je veel sneller van fysiek zware activiteiten zoals bijvoorbeeld wielrennen.
Slaap Beter En Gezond ondersteunt samen met SAMINA de regeneratie van sporters door optimaal te slapen! SAMINA is trotse partner van het wielerteam Vorarlberg die op dit moment actief zijn in de ronde van Oostenrijk. Het SAMINA slaapsysteem is favoriet bij deze wielrenners!

Bio-energetische Slaap©
Het SAMINA slaapsysteem ondersteunt de regeneratie optimaal. Het ontlast onze gewrichten, tussenwervelschijven en spieren op een goede zachte wijze. Het SAMINA slaapsysteem bestaat uit 100% natuurlijke materialen. De dubbelzijdige SAMINA lattenbodem en de puntelastische SAMINA natuurrubbermatras voldoen aan alle orthopedische eisen. Perfect aangepaste kussens zorgen er bovendien voor dat de gevoelige halswervelkolom wordt ontspannen en spanningen worden voorkomen. De dekbedden en kussens van 100% schapenscheerwol ondersteunen het droge, warme en daardoor ideale bedklimaat.
Het hart van het SAMINA slaapsysteem is de vrij zwenkbare, dubbelzijdige lattenbodem, die zich flexibel aanpast aan uw lichaamshouding en uw wervelkolom in elke positie optimaal ondersteunt.

Waarom is deze vrij zwenkbare constructie juist zo belangrijk voor wielrenners?
Als we op de fiets zitten en ons inspannen, wordt er veel spanning op de tussenwervelschijven uitgeoefend. De tussenwervelschijven zijn de schokabsorberende buffers tussen de wervels die de wervelkolom stabiliseren en flexibel houden. Ze bestaan ​​uit een zachte kern en een stevige ring van vezels die de kern omringen.
Tijdens het fietsen worden de tussenwervelschijven door de belasting samengedrukt en verliezen ze vocht. Dit kan leiden tot slijtage, pijn en letsel. Het is daarom belangrijk om de tussenwervelschijven ’s nachts goede rust te geven.
Licht strekken van de tussenwervelschijven ’s nachts kan helpen bij het rehydrateren en het verbeteren van de afgifte van voedingsstoffen. Dit kan de regeneratie bevorderen en de elasticiteit behouden. Bovendien kan een lichte uitrekking van de tussenwervelschijven de spanning in de omliggende spieren en bindweefsel verminderen, waardoor spanning en verklevingen worden verminderd.

Presteren op optimaal niveau.
Het SAMINA slaapsysteem zorgt ervoor dat je nog meer vermogen tijdens het sporten krijgt en beter gaat presteren! Wij adviseren je graag meer hierover om de perfecte oplossing te vinden.

De combinatie van rustgevende slaap, gezonde voeding en de juiste trainingssessies en regeneratiefasen draagt ​​in belangrijke mate bij aan het succes van een sporter. Zonder deze belangrijke componenten te optimaliseren, is het moeilijk om op lange termijn optimaal te presteren.
Ben je als sporter geïnteresseerd in regeneratie, maak dan een gratis afspraak met onze slaap-gezond-coach. Of bezoek onze showroom en ervaar het unieke gevoel van het SAMINA-slaapsysteem.

Slaap-gezond coaching
Goed slapen en optimaal herstellen is iets dat iedereen kan leren. Daarom heeft SAMINA-oprichter en slaapexpert Prof. Dr. med. Günther W. Amann-Jennson slaap-gezond-coaches opgeleid en programma’s ontwikkeld voor topsporters en sportteams. Want naast gezond slapen zijn ook de onderwerpen ontspanning, voeding en positieve gewoonten erg belangrijk. Talrijke internationaal succesvolle atleten, waaronder Olympische, Wereld- en recordkampioenen gebruiken en waarderen de SAMINA gezonde slaapbenadering al meer dan 25 jaar.

Contact
Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak –
Peter Westerink
E. info@slaapbeterengezond.nl
T. 06 29527801
W. slaapbeterengezond.nl

Partners van Slaap Beter en Gezond

Zilveren Kruis Achmea

Scroll naar boven