Slaap is van vitaal belang!

We doen het iedere dag, maar waarom slapen we?

Omdat slaap een vitale functie heeft die zowel onze mentale als fysieke gezondheid beïnvloedt. Gebrek aan slaap kan leiden tot ernstige ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, kanker, obesitas en diabetes. Maar hoe beïnvloedt slaap precies onze hersenen en hoe ondersteunt het het leren en geheugen?

Slaap en ons brein
Onderzoek heeft aangetoond dat slaap de herstructurering bevordert van synaptische* verbindingen die verantwoordelijk zijn voor informatieverwerking en neuroplasticiteit. De herstructurering stelt de hersenen in staat zich aan te passen aan nieuwe ervaringen en te consolideren wat ze hebben geleerd. 
* een synaps is waar twee zenuwcellen (neuronen) in verbinding staan om informatie van de ene naar de andere over te brengen

Een nieuwe manier om naar dingen te kijken
Slaap is niet alleen een passieve staat van herstel en regeneratie, maar speelt ook een actieve rol bij het optimaliseren van de hersenfunctie en het verbeteren van onze cognitieve vaardigheden. Onderzoekers van de universiteit van Tsukuba in Japan hopen dat hun studie zal bijdragen aan een beter begrip van de mechanismen en voordelen van slaap, evenals nieuwe benaderingen voor de behandeling van slaapstoornissen en neurologische aandoeningen.

Dus wat betekent dit voor je slaap?
Bij Slaap Beter En Gezond en SAMINA weten we al lang dat slaap geen passieve toestand is, maar een actief proces dat de hersenen optimaliseert en het leren en het geheugen ondersteunt. Daarom bieden wij slaapsystemen, kussens en dekens van natuurlijke materialen die het slaapcomfort en de kwaliteit verhogen. Onze producten zijn orthopedisch en bio-energetisch ontworpen om lichaam en geest in harmonie te brengen. Met onze producten kun je er zeker van zijn dat je het best mogelijke doet voor de regeneratie en gezondheid van jouw hersenen.

Onze innovaties speciaal voor het brein
De algehele kwaliteit van de slaap speelt een belangrijke rol bij een optimale regeneratie van de hersenen. We willen onze klanten zoveel mogelijk hoogwaardige diepe en droomslaap bieden, zodat lichaam en hersenen optimaal kunnen regenereren. Het doel is om snel in slaap te vallen en op een stabiele manier de hele nacht door te slapen en slaapstoornissen te verminderen en te elimineren.

Een van de meest fundamentele innovaties is de laag-voor-laag structuur van het SAMINA slaapsysteem die gebaseerd is op de bouw van het menselijk lichaam. Elk onderdeel vervult een specifieke functie voor jouw slaapcomfort en gezondheid. De lattenframe van elastisch essenhout past zich aan de contouren van je lichaam en ondersteunt je wervelkolom. De matras van natuurrubber zorgt voor een optimale drukverdeling en een goede luchtcirculatie. De schapenwollen topper reguleert de temperatuur en luchtvochtigheid en heeft een antibacteriële werking. Het dekbed van scheerwol en katoen beschermt je tegen kou en hitte en zorgt voor een aangenaam slaapklimaat.


Een andere innovatie is het aarden van het lichaam tijdens de slaap. Dit kan jouw lichaam beschermen tegen elektromagnetische interferentie. De Lokosana® Sleep and Grounding Pad is een medisch hulpmiddel (CE) geregistreerd volgens de EU-norm (Zwitserland Swissmedic) om de slaap- en regeneratiekwaliteit te bevorderen.

Daarnaast maakt SAMINA gebruik van een speciale biokeramische stof die de infraroodstraling van het lichaam weerkaatst, waardoor de bloedcirculatie en oxygenatie worden verbeterd.

Al deze innovaties zorgen voor een gezonde slaap die je hersenen optimaal regenereert. Je kan je dus verheugen op een goede nachtrust die jouw cognitieve vaardigheden, geheugen en leervermogen verbetert.

Vraag nu advies aan
Als je meer wilt weten over slaap en gezondheid, neem dan contact met ons op – email info@slaapbeterengezond.nl of bel 06 29527801. Je krijgt dan persoonlijk advies en kun je het SAMINA slaapsysteem zelf uitproberen.

Partners van Slaap Beter en Gezond

Zilveren Kruis Achmea

Scroll naar boven