SAMINA Voordelen

Wat zijn de 10 voordelen van het SAMINA slaap-gezond-concept?
Veel consumenten twijfelen bij het kiezen van het juiste bed, bedmateriaal of slaapsysteem. Op het eerste gezicht lijken de verschillende producten op elkaar, maar ontbreekt het aan een totale (holistische visie) die echter bepalend is voor de juiste beoordeling en aankoop. Slaap is een natuurlijk biologisch proces die een natuurlijke en biologisch effectieve basis nodig heeft.

De onderstaande “10 SAMINA voordelen” laten zien wat de belangrijkste SAMINA voordelen zijn ten opzichte van alle andere slaapsystemen en vergelijk zelf. Het laat zien en geeft zekerheid dat SAMINA de competente aanbieder is voor jouw slaapgezondheid. Tegelijkertijd begrijp je dan ook waarom meer dan 300.000 SAMINA-klanten zo tevreden zijn en waarom zij elke dag enthousiast nieuwe klanten bij SAMINA aanbevelen.


SAMINA staat voor competentie – Prof. Dr. Med. h.c. Gunther W. Amann-Jennson is oprichter van SAMINA, hij is een gerenommeerd slaappsycholoog, gezondheidsexpert, bedenker van Bio-energetische slaap® en uitvinder van het SAMINA gezonde slaapconcept. Als boekauteur geeft hij zijn kennis door. Verder tonen wetenschappelijke studies, adviezen van experts en gerenommeerde instituten de effectiviteit van het SAMINA slaapsysteem aan in termen van onmiddellijke en aanhoudende verbetering van de slaap.

Gebaseerd op bevindingen van de moderne slaapgeneeskunde die aan alle eisen voor een gezonde slaap voldoet; orthopedisch, bed-klimatologisch, elektro-biologisch, hygiënisch en materiaal.

De gebruikte grondstoffen zijn uitsluitend natuurlijk, onbehandeld en van geselecteerde kwaliteit: massief, zeer elastisch essenhout voor de lamellen lattenbodem; 100% natuurlijk rubber met hoge puntelasticiteit voor de matrassen; Natuurlijk, ademend katoen en 100% biologische, niet-giftige schapenwol voor kussens, dekens en kussens.

Elk product wordt zorgvuldig met de hand gemaakt, wat het automatisch uniek en van de hoogste kwaliteit maakt. Bovendien zijn de SAMINA-slaapsysteem-producten vrij van metalen, wat voor het behoud van pure, gezondheids-bevorderende velden (bijvoorbeeld het aardmagnetisch veld) belangrijk is.

In tegenstelling tot de meeste van de aangeboden matrassen en  bedsystemen, is SAMINA een actief slaapsysteem dat alle belangrijke orthopedische factoren voor 100% vervuld – ​​ongeacht lichaamsgewicht, lichaamsgrootte of lichaamsvorm kunnen zware lichaamsdelen zoals schouder of billen zakken, terwijl het rug-nek gebied nog actief wordt ondersteund. De natuurlijke S-vorm van de wervelkolom wordt ook tijdens de slaap behouden, waardoor een optimaal herstel en regeneratie van de rug, wervelkolom en spieren is gegarandeerd.

Het SAMINA gezonde slaapconcept overtuigt met harmonieus op elkaar afgestemde elementen: de dubbelzijdige vrij-schommelende lattenbodem balanceert elke beweging van het lichaam vrijwel onmiddellijk en bevordert een diepe slaap en slaapkwaliteit. De hoge puntelasticiteit en het optimale veerkrachtige gedrag van de matrassen van 100% natuurlijk rubber voorkomen drukgevoelens op de huid en spieren en zorgen voor een continu goede arteriële en veneuze bloedstroom. Het SAMINA beddengoed is met 100% bio-actieve schapenwol gevuld en garandeert een droog en warm bedklimaat. Het zorgt voor een gezonde nachtrust en een anti-reumatische werking.

Het holistische SAMINA gezonde slaapconcept wordt gecompleteerd door het orthopedisch correcte kussen. Al meer dan 25 jaar worden in nauwe samenwerking met orthopeden, rug-specialisten en specialisten in slaapgeneeskunde orthopedische kussens ontwikkeld en geproduceerd. Door verschillen in grootte en structuur en gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en vullingen, van schapenwol tot spelt en gierst tot grenen houtkrullen, wordt de regeneratie van de gevoelige nekwervelkolom optimaal gegarandeerd.

Zo geavanceerd het SAMINA-slaapsysteem is, zo ongecompliceerd kan het bedframe bijna door iedereen worden geïnstalleerd. Dankzij de vrije constructie is er geen starre onderbouw of inbouwframe nodig en kan hij in slechts enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd met behulp van een montageset – snel en eenvoudig in bestaande of nieuwe bedframes. Met speciale extra onderdelen zoals, een zitverhoging voor een zachte positionering van de wervelkolom tijdens het zitten, een ontspanningsbrug ter ondersteuning van de wervelkolom en ontlasting van de tussenwervelschijven, wiggen voor voet- en hoofdelevatie of de mogelijkheid van verwijdering van Individuele lamellen, kunnen speciale persoonlijke instellingen worden gemaakt, waardoor het SAMINA slaapsysteem perfect kan worden afgestemd op de individuele wensen.

Slaap is een complexe kwestie met vele individuele factoren en nog steeds onopgeloste mysteries die nog niet volledig zijn ontsleuteld. Daarom wordt bij SAMINA en bij de SAMINA-verkooppartners veel waarde gehecht aan uitgebreid en persoonlijk advies. Naast het overwegen van alle individuele behoeften en omstandigheden, zorgen deze waardevolle slaapgezond-adviesgesprekken ook voor nieuwe kennis en bevindingen uit slaaponderzoek en -geneeskunde. SAMINA’s meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van gezonde Bio-energetische slaap® is voor iedere klant een groot voordeel.

SAMINA gebruikt met de speciaal ontwikkelde Lokosana® aardingspad met geïntegreerde katoen-zilver stof en biomagneten het actieve principe van lichaamsaarding. Dat “nachtelijke aarden” zorgt voor het natuurlijke contact met de aarde alsof je op blote voeten loopt. Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer we onszelf aarden, er vrije elektronen ons lichaam binnenkomen die zich verspreiden. Zo kan de elektromagnetische kwaliteit van het aardoppervlak voor een rustgevende slaap zorgen en meer levensenergie. De Lokosana® slaapmatras kan worden gebruikt met elk slaapsysteem.

Met een korte levertijd voor een SAMINA slaapsysteem in standaard maat en een paar weken voor speciale maten is SAMINA wereldleider op het gebied van levertijden. De aankoopbeslissing wordt gegarandeerd en specialistisch uitgebreid slaapadvies kan worden gegeven over gezond slapen.

Het Samina slaapsysteem bij

Rugpijn

Rugpijn die gepaard gaat met een gebrek aan ondersteuning kan effectief worden verminderd. Veel van onze klanten hebben besloten de investering in SAMINA te doen vanwege hun eigen rugklachten, variërend van postoperatieve pijn tot verwondingen en ongelukken, gewichtstoename en gewone stress door langdurig zitten in een bureaustoel, staan, lopen en de effecten van veroudering die uiteindelijk worden gevoeld door ons allemaal. Het gepatenteerde lattensysteem vormt zich naar uw ruggengraat en ondersteunt de hele nacht zijn natuurlijke vorm. Waarom is dit belangrijk? Denk er over na. Wanneer we ons lichaam in onnatuurlijke vormen of posities belasten, ondervinden we mogelijk de gevolgen. Een bed zonder goede rugondersteuning kan rugproblemen veroorzaken die er in de eerste plaats niet waren. Gemiddeld breng je ’s nachts zo’n 7 tot 9 uur in bed door en kan, bij een slechte ondersteuning, dit een langdurige belasting van je rug betekenen. De producten die SAMINA produceert zijn allemaal unieke one-offs gemaakt in hetzelfde ontwerp maar met handgeselecteerde houten latten. De SAMINA-latten zijn een gamechanger.

Zweten tijdens het slapen

We zweten allemaal als onderdeel van onze natuurlijke ontgifting, vooral als we slapen. SAMINA heeft een open-air design als geen ander bed. Met open luchtcirculatie, ademende lagen en materialen, waaronder natuurlijke wolvezels, zijn de juiste omstandigheden aanwezig om je te helpen droog te slapen en je slaap niet te verstoren door zweten. Volgens de resultaten van een studie uitgevoerd door de Universiteit van Leeds, helpt wollen beddengoed de temperatuur van slapers merkbaar meer te normaliseren dan vezels van veren, dons of polyester. De met de hand geoogste wol die uitsluitend in SAMINA-beddengoedproducten wordt gebruikt, is het antwoord voor de zweterige slaper op oververhitting tijdens het slapen.
We beschrijven dit fenomeen als ‘zelfregulerend’ omdat twee verschillende mensen die hetzelfde bed en beddengoed delen, hun individuele lichaamstemperatuur kunnen handhaven en comfortabeler kunnen slapen. Onze ervaring is dat veel stellen een klassiek temperatuurconflict in bed hebben en het wollen beddengoed van SAMINA stellen helpt om weer in harmonie samen te slapen.

Ontgifting

Als vooraanstaand slaapwetenschapper en arts, verklaarde professor Dr. William C. Demen van Stanford University dat tot 90% van onze gezondheid afhankelijk is van onze slaap. Onderzoekers hebben er herhaaldelijk op gewezen dat onze slaap- en bedcultuur, met name de horizontale slaaphouding, een belangrijke oorzaak kan zijn van een aantal gezondheidsstoornissen en ziekten. Studies hebben aangetoond dat slaapgebrek dezelfde afnemende effecten op het immuunsysteem heeft als fysieke stress of ziekte. Inmiddels zijn de meeste mensen zich bewust van de voordelen van een goede nachtrust voor de gezondheid van hun immuunsysteem, stressbeheersing en het voorkomen van ziektes. De meeste mensen zijn zich echter niet bewust van de voordelen van ontgifting tijdens een goede gezonde slaap. Recent onderzoek heeft naar voren gebracht dat de hersenen gifstoffen tijdens de slaap wegspoelen. Volgens de National Institutes of Health „verandert slaap de celstructuur van de hersenen”. De ruimte tussen hersencellen neemt toe tijdens de slaap, waardoor de hersenen gifstoffen kunnen wegspoelen die zich tijdens de wakkere uren ophopen. Het wegspoelen van deze gifstoffen heeft veel positieve effecten, zoals het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verlagen van de bloeddruk. Volgens Dr. Mercola kan goede slaap mensen helpen die lijden aan chronische ziekten zoals Parkinson, Alzheimer, Multiple Sclerose, aandoeningen van het maagdarmkanaal, nierziekte en zelfs gedragsproblemen bij kinderen. De natuurlijke producten van de gehele gezonde slaapproductlijn van SAMINA zijn ontwikkeld met deze unieke missie in gedachten – de gezondheid tijdens het slapen helpen bevorderen. Maar SAMINA is nog verder gegaan door nieuwe technologie te gebruiken met SAMINA’s GRAVITY hellend bed. Het GRAVITY hellend bed verbetert de ontgifting en regeneratie.

Astma en Allergieën

Waar je slaapt is wat je ademt. Slaap je in een chemische fabriek of frisse berglucht? De SAMINA producten worden met de hand gemaakt in de bergen van Vorarlberg in Oostenrijk, waar de lucht schoon en zuiver is. Het productiecentrum is brandschoon en het gebrek aan machines verzekert de zuiverheid van de natuurlijke en organische materialen die worden gebruikt in elk SAMINA gezond slaapproduct van Oostenrijk naar uw slaapkamer. SAMINA heeft compromisloos hoge zuiverheidsnormen en de afwezigheid van petrochemicaliën en andere irriterende stoffen die overvloedig aanwezig zijn in de meeste matrassen, zijn afwezig in de SAMINA producten, waardoor dit zeker helpt om beter te ademen. Verder is het systeem “zelfreinigend” met zijn openluchtontwerp en ademende materialen, zodat vocht niet binnenin opgesloten blijft, maar gewoon verdampt in de omgevingslucht. Een droog bed is minder vatbaar voor ongenode gasten zoals huisstofmijt, schimmels, bacteriën en stinkende meeldauw. Bovendien is het hoge gehalte aan lanoline in SAMINA’s wol een natuurlijk afschrikmiddel voor huisstofmijten die zich nestelen in de diepe materialen en synthetische hoezen van conventionele matrassen. Opmerkelijk (en zeer smerig) is het feit dat de ontlasting van huisstofmijt een wijdverbreid irriterend allergeen voor de mens is. Dus als je ademhalingsmoeilijkheden hebt of als je merkt dat je neus verstopt raakt of jeukt als je wakker wordt, beschouw dan je bed als de boosdoener. SAMINA-slapers geven aan dat ze beter slapen en beter ademen.

Het unieke, vrij hangende houten lattenframe met dubbele latten vormt niet alleen perfect de contouren van de eigen ruggengraat van elke slaper waardoor het optimale ondersteuning biedt, maar leent zich ook voor uniek maatwerk.
Een man met extreem brede schouders ervaart bijvoorbeeld vaak ongemak als hij op zijn zij slaapt. Onze schoudersteun kan worden toegevoegd in plaats van meerdere latten om dit gedeelte van het bed zachter te maken en comfort te geven bij het zijslapen.
Vele andere aanpassingen kunnen individueel worden gemaakt en nog beter, bij een twee-persoonsbed kan slechts één kant worden gewijzigd, waardoor de aanpassingen de andere slaper ongemoeid laat.
Neem voor meer informatie over comfortaanpassingen op maat contact met ons op:
Tel.:  06 29527801
Mail: info@slaapbeterengezond.nl

Partners van Slaap Beter en Gezond

Scroll naar boven